Yacon

En annen fantastisk opprinnelig peruansk supermat is yacon, en rot som vokser i Andes-regionen i Peru. Den er rett og slett nydelig, smaker som eple og i Peru bruker vi den i mange forskjellige retter, fra salater til desserter. Yacon kan spises rå (min favoritt måte), kokt, bakt … selv frityrstekt, tempura stil!

Du kan også drikke det vannet som du koker yacon i. Det er en deilig forfriskning, samtidig som du drar nytte av rotens gode egenskaper.

Yacons fremste tradisjonelle fordeler er knyttet til å være et naturlig søtningsmiddel for personer som har eller er i risiko for å få diabetes, samt for sine vanndrivende egenskaper. Nylig har det vært mer fokus på rotens antioksidant egenskaper, men den har definitivt blitt en meget populær komponent av dietter knyttet til vektreduksjonsprogrammer pga. det faktum at den har få kalorier, men er likevel svært mettende og har en søt smak.  Yacon, både i sirup og i pulver, er et sunt alternativ til sukker og er mer og mer benyttet i oppskrifter over hele verden.

ana-maria-psf
 
Kilde: yocomproenelmercadodeproductores.wordpress.com

Kilde: yocomproenelmercadodeproductores.wordpress.com

Advertisements

5 comments

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s