Om denne bloggen

De fleste er enige i at sunn mat er god. Det bedrer vår helse, gir oss  mer energi og klarner tankene. De siste årene har det vært økt fokus på supermat rundt om i verden, og mange av disse fantastiske naturlige produkter har sin opprinnelse i det velsignede landet jeg kommer fra, Peru.

Vi peruanere er vant til å høre fra våre bestemødre (som de gjorde fra sine) at enkelte matvarer har helbredende, nesten medisinske krefter. Disse kloke kvinner sørger for at de neste generasjoner omfavner disse lokale super produktene i sin hverdagskost, mange ganger uten at en merker at disse forfedres kunnskap blir overført til deg.

Denne “ernæringsarven” kombinert med en større interesse for peruansk supermat fra mine kjære norske venner er hovedårsakene til at jeg startet denne bloggen… på norsk! Jeg bestemte meg for å utfordre meg selv til å blogge på norsk, dette blir spennende!

På Peruansk Supermat skal du få lese litt om supermaten som kommer fra Peru, hvor du kan få tak i den i Oslo området (eventuelt i Norge), i tillegg til noen oppskrifter og nyheter. Håper dere finner denne bloggen inspirerende og nyttig, og at dere deler deres tanker og spørsmål med meg.

Saludos,

ana-maria-psf

image (7)
Advertisements

15 comments

 1. Qué lindo lo que escribes sobre nuestra deliciosa comida. Se puede comprar camu camu y yacón en Oslo??? He leído por ahí que se puede comprar ají amarillo y salsa de rocoto por internet, sabes algo de esto??

  1. Gracias Lucy! El camu camu lo encuentras en la mayoria de tiendas especializadas como Helios, Sunkost o Røtter. Es un fruto super delicado y por eso no se exporta fresco. La miel de yacon peruano la tiene Økosjokolade http://www.okosjokolade.no. En la pagina de facebook puedes ver mas tips!!!

 2. hei, jeg var på en fantastisk rundreise i Peru i sommer og skal nå lage en peruansk kveld for venner med mat og bilder. Finnes det noe sted i Oslo hvor jeg får kjøpt store maiskorn og aji? Har tenkt å servere ceviche, quinoa og salat med bl.a. avocado. Eller kanskje du har noen andre anbefalinger?

  1. Hei Julia, så fint å høre at du hadde det så bra i hjemlandet mitt! Menyen høres perfekt ut 🙂 Desverre har jeg ikke funnet “choclo” eller “aji” her i Norge men jeg får kjøpt dem i andre land i Skandinavia. Send meg en melding via facebook siden til Peruansk Supermat om du vil ha hjelp til å få tak i disse varene. Hasta luego!

 3. Jeg har vært på en flott rundreise i Peru i 3 uker i november. Fantastisk land.Opplevelsene sto i kø….Starta i Lima,buss langs Stillehavskysten til Arequipa (Via Ballastas isl,Ica,Nasca,)så til Titicaca Lake. Bodde noen dager i Puno. Så videre over Altiplano til Cusco. Orient Express til Machu Piccu. Fly til Puerto Maldonado, til Eco Amazonas Lodge. Så fly over Andes tilbake til Lima.
  Det var en opplevlse for livet, anbefaler det til alle jeg møter.
  Maten i Peru var bare helt nydelig. Masse frukt og grønnsaker. Skal lage Aji de Gallina i morgen kveld! Håper jeg kan finne det jeg trenger for å lage det!

  1. Hei Tove,

   Har selv også akkurat kommet tilbake fra Peru og det er så hyggelig å høre om ditt “peruanske eventyr” som selvfølgelig ikke hadde vært et ekte “peruansk eventyr” uten den kulinariske opplevelsen! BTW ají de gallina er på min topp 5 favoritter av peruanske retter 🙂

 4. Kjekt å finne denne bloggen 🙂
  Bare for noen dager siden kom eg og den lille familien min tilbake fra en to måneders ferie i Peru. Vi var på besøk hos familien vår. Mannen min er fra Peru. Da vi var der denne gangen likte eg maten enda mer enn før, og ungene spiste ALT. Eg har lyst å lage peruanske middagsretter her hjemme, har du noen middags oppskrifter på lur? Mannen min lager noe av det av og til, men det hadde vært artig om eg fikk til å lage noe og overraske han 😉
  Veldig fin blogg du har. Kjekt å lese 🙂
  Maria.

 5. Hei! Jeg har en svigerinne som har en mor fra Peru, og til jul hadde jeg lyst til å.gi henne en kokebok med retter fra Peru, men jeg finner ikke noe sånt noe sted. Vet du om det er å få tak i? Mvh Susann

 6. Hei! Jeg vet ikke om du fortsatt er aktiv med denne bloggen, men jeg lurte på om det fortsatt ikke finnes aji amarillo i Norge. Hvor kan jeg evt få kjøpt det?

  – Randi Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s