Kakao

Min mor pleide å fortelle meg historier om da hun som barn klatret i trær for å få take i  kakao. Hun hadde gleden av å tilbringe deler av sin barndom i Andesfjellene i La Libertad i Peru.  Minnene hun har fra den perioden av livet hennes er de mest spennende eventyrene jeg hørte da jeg vokste opp i urbane Lima.

Kakao har sin opprinnelse ved foten av tropiske Andes i Nord-Peru. Lite visste mine forfedre om det fantastiske bidraget deres innsats ville bety for oss i dag, da denne fantastiske supermaten ble en del av vanlig matkultur!

Peruansk kakao vokser hovedsakelig i de østlige Andesfjellene i Peru, men i de seneste årene har produksjonen ekspandert til andre regioner som på Nordkysten, Amazonas og i regnskogsområder. Jeg har satt sammen et referanse-kart for å hjelpe dere til å få en idé om hvor kakao vokser i mitt land, basert på en fersk rapport utarbeidet av det peruanske departementet for utenrikshandel og turisme i samarbeid med EU.

Kartet viser de utrolige variantene av jordsmonn og klima der kakao vokser og forklarer hvorfor vi tilbyr høy kvalitets Trinitary, Amazon og Kreolske varianter og potensialet for økologisk kakao i landbruket.

Kakao Produksjon i Peru

Den økte anerkjennelsen av kakao internasjonalt er reflektert i prisene som igjen, spesielt på grunn av innsatsen til FAIRTRADE handel i regionen, har gitt et fantastisk alternativ for peruanske bønder for å forlate definitivt koka produksjon og omfavne kakao jordbruk.

Den sosiale virkningen av denne endringen er flere, ikke bare utryddelsen av koka i en ikke-voldelig måte (for både bønder og vår moder jord), men også for å gi bøndene i regionene, som i Huallaga-dalen, stolthet å knytte sitt navn til en landbruksvirksomhet som har blitt strategisk for Peru. Jeg kunne fortsett mye om dette emnet, men jeg tror jeg skal spare dette til fremtidige innlegg.

Den gode nyheten for oss elskere av peruansk supermat med søt smak er at gevinstene fra kakao kan nytes ikke bare fra kakao bønner, men også fra mørk sjokolade. Vi trenger bare å huske å sjekke at sjokoladen inneholder minst 70 % av kakao fra kakao smør og ikke noe melk tilsatt. Da er vi nemlig godt i gang med å dra nytte av kakao innholdet av antioksidanter, magnesium, seratonine og andre fantastiske komponenter som sies å skulle kunne øke vårt humør, forbedre vår kardiovaskulær helse og senke kolesterolnivået, blant andre fordeler.

Peru eksporterer kakao til USA, Tyskland, Nederland, Belgia, Sveits og Frankrike, og er leverandør til flere kjente sjokoladeprodusenter som selger økologisk peruansk kakao som er en favoritt for mange rundt om i verden!

ana-maria-psf

Kilde: yocomproenelmercadodeproductores.wordpress.com

Kilde: yocomproenelmercadodeproductores.wordpress.com

Advertisements

7 comments

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s