quinoa - peruansk supermat

5 tips verdt å huske når du tilbereder Quinoa

Å tilberede quinoa er ganske enkelt og raskt, her er noen tips som kan være nyttige, spesielt når en tilbereder quinoa for første gang:

  1. Skyll quinoa grundig med varmt vann: Mange av de forskjellige typene av quinoa som selges i Norge har vært vasket på forhånd, men vask dem uansett. Det er veldig viktig å fjerne alle spor av Saponin, et stoff som beskytter quinoa mot insekter og som bare forsvinner ved å skylle quinoa grundig med varmt vann inntil vannet ikke viser noe skum, helt gjennomsiktig. Saponin har en bitter smak og kan være dårlig for tarmen.
  2. Quinoa smaker best uten krydder: Om en tilbereder quinoa som tilbehør, er det best å koke den i bare vann, uten salt eller annet krydder. Quinua får smaken av maten den blir servert med.
  3. Mestre quinoas klassiske tilberedning: Ha to deler vann til en del quinoa i en gryte. Når vannet begynner å koke, tilsett quinoa (skylles som forklart i første tips). Kontroller med en gang at vannet dekker quinoa og la den koke over middels varme i ca. 12 – 15 min.
  4. Prøv en interessant vri på smaken neste gang du lager quinoa: Stek quinoa i en panne med olje under omrøring og når quinoa er brunet, kok i vann, slik det er beskrevet på det forrige tipset. Smaken blir nøtteaktig! Passer veldig bra når en lager quinoa til salat.
  5. Magisk punkt i tilberedning av quinoa: Etter omtrent 12 min. av tilberedelsen er det et magisk punkt når quinoa frøene “pops” eller “åpner”. Det er signalet for å «slukke brannen». Dekk gryten til og la den stå litt, quinoa vil absorbere det gjenværende vannet og vil være klar om et par minutter.

Håper dere finner disse tipsene nyttige!

Ha en fin dag :-)
Advertisements

One comment

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s